Model and measurement studies on stages of prosthetic gait.   

  ProstheticLimb.info


 


Dankwoord

Omdat ik wat langer over mijn promotietraject heb gedaan dan gemiddeld, is tijdens het schrijven van mijn proefschrift de relevantie van al het werk duidelijk geworden. Niet alleen heb ik kunnen zien hoe vaak ons werk wordt geciteerd, en dus de importantie van het werk kunnen ervaren, maar ook ben ik er door de jaren heen door verschillende mensen, op verschillende wijzen, op gewezen dat promoveren noodzakelijk is om nieuwe uitdagingen aan te kunnen gaan. Ik ben blij met de mogelijkheden die ik heb gekregen om interessant onderzoek te mogen combineren met mijn eigen ontwikkeling bij het Universitair Medisch Centrum Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Centrum voor Bewegingswetenschappen.

Graag wil ik, na een periode van ongeveer tien jaar, enkele mensen bedanken die dit proefschrift mogelijk hebben gemaakt.

Ten eerste wil ik iedereen bedanken die als proefpersoon heeft bijgedragen aan dit proefschrift. Helaas heb ik, volgens goed wetenschappelijk gebruik, alleen nog maar jullie initialen en onderzoeksnummer en werkt de tijd als een filter over de data, waardoor ik mij jullie namen niet allemaal meer kan herinneren. Ik wil jullie langs deze weg bedanken. Zonder jullie inspanningen was dit proefschrift niet mogelijk geweest.

Daarnaast wil ik natuurlijk de leden van het onderzoeksteam bedanken.

Bert Otten, vol kennis en werklust. Toen ik jaren geleden aan dit project begon heb ik onder vrienden geroepen: 'Als ik over vier jaar een kwart weet van wat hij weet, dan ben ik al tevreden.' Ik moet toegeven dat ik die doelstelling niet heb behaald. Niet alleen jouw kennis, maar ook je honger naar meer ('wonderfully obsessed'), is indrukwekkend. Met gepast ontzag, ben ik blij dat ik als promovendus een tijd met je heb mogen samenwerken en veel van je heb kunnen leren. Ik heb met kleine stappen over het pad mogen lopen dat jij ver voor mij uit hebt gebaand en dat breder is dan nodig was voor dit proefschrift. Ik hoop nog veel meer van je te mogen leren.

Klaas Postema, enthousiast en geïnteresseerd. Jij hebt veel bijgedragen aan dit proefschrift. Je bent een arts die, naast dat je een prettig mens bent, een bovengemiddelde interesse heeft in de biomechanica en technische snufjes. Je deelt met mij de mening dat in het moderne revalidatieonderzoek zowel loopjes als loopjes van belang zijn. Door gebruik te maken van slimme computer-algoritmen hebben we nieuwe inzichten kunnen verkrijgen, die nu hun weg vinden in de revalidatiewereld. Je bent zeer belangrijk voor ons onderzoeksteam. Ik ben blij dat ik van jouw kennis en vaardigheden gebruik mag maken.

At Hof, nuchter, met beide benen op de grond. Je hebt met jouw kennis van niet alleen het staan, maar ook het gaan, een uiterst waardevolle bijdrage aan dit proefschrift geleverd. De gesprekken tijdens de lunches, waar ik menig onderzoeker op internationale congressen jaloers mee heb kunnen maken, zijn zeer waardevol voor mij. Ik ben er trots op dat de naam A.L. Hof op onze publicaties staat.

Aline Vrieling, vasthoudend en gedreven. Aan jou heeft het zeker niet gelegen dat ik zo lang over dit proefschrift heb gedaan. Omdat ik alles al heb gezegd toen jij promoveerde en mijn dank niet minder groot is geworden, heb ik daar niets meer aan toe te voegen.Ik hoop dat de appelboom nog veel appels blijft geven, waar die dan ook mag staan. Als antwoord op de vraag in jouw proefschrift: Je mag niet mijn paranimf zijn, maar je moet mijn paranimf zijn! Stel nou dat ik een vraag krijg over de kliniek...

Naast deze leden, wil ik ook Tanneke Schoppen en Jan Halbertsma bedanken voor de kritische input aan het begin van het project. Jullie klinische expertise heeft mijn ideeën over revalidatie en onderzoek bij deze diagnosegroep mede gevormd.
Carolin Curtze, jou wil ik bedanken voor de geboden hulp aan het eind van project, wat het begin was van jouw project. Ik vind het leuk dat onze samenwerking tot een gezamenlijke publicatie voor jouw proefschrift heeft geleid. Gefeliciteerd met je promotie!
Daarnaast wil ik Ronald Davids en Wim Kaan bedanken. Jullie boden de technische en praktische ondersteuning die noodzakelijk was voor het slagen van dit project. Ik ben blij dat ik van jullie zeer gewaardeerde diensten gebruik heb kunnen maken.
Tevens wil ik ook Henk Zijlstra, Titia Hemminga en Joke Oosting bedanken voor hun inzet, hulp en adviezen. Hoewel jullie geen directe deelnemers waren van de projectgroep, was het promotietraject zonder jullie technische en praktische kunde en kennis heel wat minder soepel verlopen.
En als laatste uit de revalidatiehoek wil ik natuurlijk Cowboy Henk Meulenbelt en Juha Hijmans bedanken voor onder andere de gezellige tijd in Vancouver.

Daarnaast zijn er nog enkele andere mensen heel belangrijk geweest gedurende het promotietraject. Veel hulp heb ik gehad van Rob Bisseling (humor), Cornelis van de Kamp (inzicht) en Riemer Vegter (relativerend). Riemer, om meerdere redenen ben ik blij dat wij een kamer delen. Bedankt voor iedere zin in dit proefschrift waar ik je mening over vroeg.
Ook de rest van de AIO groep was belangrijk. Jullie zijn een leuke groep jonge onderzoekers, met al jullie eigen bijzonderheden, die niet alleen door onderzoek is gebonden. Met veel plezier denk ik terug aan de zeiluitjes, de BCN uitjes, de uit-eten-uitjes en Sinterklaas.
Hoewel ik ook iedereen van het Centrum voor Bewegingswetenschappen Groningen wil bedanken, pik ik daar Wiebren Zijlstra nog even uit, omdat we samen tijdens het promotietraject ook een uidagende cursus MATLAB hebben opgezet, waar ik met plezier aan terug denk. Daarnaast wil ik Luc van der Woude bedanken, omdat hij op het juiste moment de juiste tips gaf. Ook wil ik Henry van de Crommert bedanken voor onze 'intervisiemomenten'. Als laatste dank ik de HDS voor alle gevraagde en ongevraagde adviezen.

Voordat ik begon aan dit promotietraject, werkte ik in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam op de uitdagende en ook gezellige revalidatieafdeling. Bij deze wil ik enkele collegae uit die periode bedanken, omdat ook zij hebben bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik weet dat ik nooit zoveel had kunnen bereiken zonder de hulp en vrijheid die ik toen van hen heb gekregen: Kees, Rene, Tineke (2x), Rob, WAM, Marijke, Pieter, Gerard, Annemieke, Anita en Imelda.
Daarnaast wil ik ook Leendert Blankevoort van Orthotrauma Research Centre Amsterdam (ORCA) bedanken voor zijn hulp tijdens mijn fysiotherapie-tijd, die mij op weg heeft geholpen in de onderzoekswereld.
Uit die tijd komen ook Oshri, Michiel, Jasper, Thomas, Erwin en alle andere medewerkers van Motek BV Amsterdam. Ook hen wil ik bedanken, vooral voor het feit dat ik mee heb mogen helpen in de beginperiode van CAREN. Ik ben blij dat CAREN nu een succes aan het worden is.

Als laatste groep wil ik nog enkele andere mensen noemen die mij zeer veel waard zijn. Uit mijn vriendenkring: Stijn, Franka, Michel, Leo en Esther. Dankzij, of soms ondanks, hen is het mij gelukt om daar te komen waar ik nu ben.

En echt als laatste, zodat die namen in uw hoofd blijven zitten, dank ik natuurlijk mijn familie: Gerard, Lidy, Olvin, Mieke, Jente en Merlijne. Simpelweg voor alle support, liefde en bezorgdheid die ik van ze krijg.

'Zeg, Mieke, wat zullen we nu gaan doen?' En zeg niet: 'Ach, we zien wel'...

 

Back to top


www.vanKeeken.org
www.ProstheticLimb.info